Kentsel dönüşümle 825 bin riskli yapı yenileniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 767 bin bağımsız birimin yapımı sürüyor

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli yapı yenileniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 767 bin bağımsız birimin yapımı sürerken, 825 bin riskli yapı yenileniyor. Diyarbakır'da 6 bin 500 konut ve ticari bağımsız birimin üretilmesine yönelik çalışmalar sürerken, bağımsız birimlerin büyük bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda, "riskli alan", "rezerv yapı alanı", "kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı", "yenileme alanı" ve "riskli yapılar" belirleniyor. Bakanlık öncülüğünde 10 yıldan bu yana yerel idareler, ilgili kuruluşlar ve vatandaşların katılımıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor.

59 İLDEKİ RİSKLİ ALAN

Bu kapsamda 59 ilde ilan edilen "riskli alanlar" ve yeni yerleşim yeri olarak belirlenen "rezerv yapı alanları" ile kentsel dönüşüm gelişim proje alanları ve yenileme alanlarında yer alan yaklaşık 767 bin bağımsız birimin yapımı sürdürülüyor. 81 ilde tespit edilen 825 bin riskli yapının da yenileme faaliyetine devam ediliyor.

Bakanlık, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüşüm alanları ve riskli yapılardaki yaklaşık 1 milyon 700 bin bağımsız birimde ikamet eden 7 milyon vatandaşın, can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşüm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine yönelik kira yardımı ve faiz desteği ile proje ve kamulaştırma bedeli için vatandaşlara 20 milyar 205 milyon lira ödedi.

DİYARBAKIR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Diyarbakır'da 6 bin 500  konut ve ticari bağımsız birimin üretilmesine yönelik çalışmalar sürerken, bağımsız birimlerin büyük bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi. Mardin'de 5 bin 600, Hakkari'de 3 bin 250, Şırnak'ta 10 bin 600 bağımsız birimin inşaatı kimi bitti kimi de devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz