Kerkük heyetinden Mardin'de

Irak-Kerkük’e bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Ali ve beraberindeki heyet, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu ziyaret etti.

Kerkük heyetinden Mardin'de

Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olan Yeni Tisin Belediyesi, bilgi alışverişinde bulunmak ve belediyecilik uygulamalarını yerinde görmek için heyet halinde Mardin’e gezi düzenledi.

Türkiye'deki bazı illeri ziyaret edip tecrübelerden faydalanmak amacıyla farklı illere gezi düzenleyen Tisin Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu makamında kabul etti.

KERKÜK HEYETİ BÖLGEDE

Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Ali, Mardin’e hayran kaldıklarını belirterek, ‘’Mardin’in, Hoşgörü ve Kültürel alanda layık olduğu konumda olduğunu düşünüyorum. Mardin’in Türkiye’nin diğer şehirlerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu gördüm. Bu güzel şehirde bulunmaktan bir hayli mutluluk duyuyorum. Şehriniz çok güzel. Mardin ile kardeş şehir olmak istiyoruz.’’ dedi.

Konukları ile yakından ilgilenen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belediye başkanı ve beraberindeki heyete Mardin ve belediye ile ilgili bilgi verdi.

SOSYAL DÖNÜŞÜM ALANI

Şehrin sadece fiziğini değil, sosyal dönüşümünü de önemsediklerini belirten Başkan Ayanoğlu, “Altyapı ve kentsel dönüşümde çığır açtık. Sit alanı dediğimiz şehir merkezinde şehrin çehresini değiştirecek hummalı çalışmalar sürdürüyoruz. Kent merkezinde değişim ve dönüşümü sadece şehrin fiziki yapısında düşünmüyoruz. Sosyal dönüşüme de çok büyük önem veriyoruz. Mardin’in son yıllarda hızla değiştiğine şahit oluyoruz. Vatandaşlarımız, yıllarca hayalini kurduğu projelere kavuşuyor. İş merkezlerimiz, otellerimiz, parklarımız ve yeşil alanlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz. Bölgemizdeki insanımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak da eğitim ve kültür alanlarındaki projelerimizi de başarıyla yürütüyoruz. Dillerimiz farklı olsa da gönüllerimiz bir, bizler kardeşiz. Ortak medeniyetin insanlarıyız. Ortak kültürel değerlere ve ortak bir geçmişe sahibiz, iki ülke belediyelerinin gelişimini sağlayacak çalışmalara gereken desteği de her zaman veririz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz