Kiracılar yüksek ev kiralarından şikayetçi: "Sokaklarda mı yaşayalım?"

Bir süredir herkesin gündeminde olan yüksek ev kiraları, deprem nedeniyle iyice tırmanışa geçti. Şikayetvar, kira zamlarıyla alakalı kendilerine ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış olduğunu duyurdu. Fahiş kira zamlarının yanı sıra ev sahiplerinin hukuksuz davranışları, tehditleri ve yıl içerisinde birden çok zam talebi de en çok şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı.

Kiracılar yüksek ev kiralarından şikayetçi:

Deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam edilirken, depremzede vatandaşlar kendilerine yeniden hayat kurmak için çevre illere yöneldi. Depremzedelerin zorunlu olarak göç ettiği illerde bazı ev sahipleri satılık ve kiralık konutlara yüksek miktarda zam yaptı. Konuyla ilgili talep ve şikayetlerini Şikayetvar üzerinden ileten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce gerekli yaptırımları uygulamalarını ve kira zamlarının yeniden düzenlemesini istiyor.

 Türkiye’deki farklı illerden platforma iletilen şikayetlerden bazıları şöyle:

 NE ZAMAN BİRİ ÇIKIP ŞU EV SAHİPLERİNE DUR ARTIK DİYECEK?

 “Depremden etkilenenler başka illere tahliye edildikten sonra depremzedelerin komşu şehirlere gelişlerini fırsat bilip kirası 5 bin lira olan ev, 8 ile 10 bin lira verildi. Gerekli yerlere şikayet edildi. Ne zaman biri çıkıp şu ev sahiplerine dur artık diyecek?

 DEPREM SONRASI KİRAM 900 TL’DEN 3 BİN 500 TL’YE ÇIKTI

 “Ev sahibi 900 TL olan kiramı depremden sonra göç nedeniyle 3 bin 500 TL yaptı. Bu konuyla acilen ilgilenilmesi gerekiyor. 2 buçuk kat zam olması hak değildir. Devletin yüzde 25 sınırına kimse uymuyor. Buna uymayanlara cezai işlem uygulanmasını ve caydırıcı cezalar getirilmesini istiyorum.”

 SOKAKLARDA MI YATALIM?

 “Ev sahibim 4 bin olan kiramı 10 bin yapmak istiyor devletin verdiği yüzde 25'lik zam oranına uymuyor bana baskı yapıyor kiralık ev bulamıyoruz asgari ücretle çalışan bizler ne yapalım sokaklar da mı yatalım devletimizin bu kira işine el atmalıdır maaş belli artık ev kiraları bir maaştan fazla oldu buna acil müdahale gerekiyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz