'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' projelerine 2023 yılı başvurularının başladığını duyurdu.

'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' başvuruları başladı

Bakanlıktan yapılan yazılı açılamaya göre; Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'nca, 81 ilde yürütülen 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' projelerine 2023 yılı başvuruları başladı. Başvurusu uygun bulunan girişimcilere, 250 bin TL'ye kadar yüzde 100 hibe desteği verilecek.

UZMAN ELLER PROJESİ

Proje kapsamında, kırsalda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği verilecek. 

Mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan girişimciler, e-Devlet şifrelerini kullanarak 8 Mayıs 2023 saat 23.59'a kadar 'https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr' adresi üzerinden online başvurularını yapabilecek. Başvuruda zorunlu belge ve dokümanlar da online yüklenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz