Görüş Bildir

Kızıltepeliler dobelanlı kebaba yoğun ilgi gösteriyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelan ile yapılan kebap ilgi görüyor

Kızıltepeliler dobelanlı kebaba yoğun ilgi gösteriyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan "dobelan" ile yapılan kebap, büyük ilgi görüyor.

İlkbahar aylarında bol yağmurlu günlerin ardından dağlık arazide yetişen dobelan mantarının kilosu 40 ila 50 liradan satılıyor.

Kızıltepe Öğretmenevi'nde restoran işleten Hikmet Ölçer de dobelan karıştırarak yaptığı kebapları müşterilerine sunuyor.  Ölçer, 2 yıldır yaptıkları dobelanlı kebabın çok sevildiğini belirterek, müşterilerin taleplerine yetişemediklerini söyledi.

DOBELANLI KEBAP

Ölçer, "Müşterilerimiz çok memnun. Yoğun bir talep var. Dobelan sadece bahar aylarında yetişiyor. Süresi az olduğu için çabuk bitiyor" dedi.

Dobelanlı kebabı müşterilerine sunan Ölçer'e Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce teşekkür belgesi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, dobelan bitkisinin doğada yetişen bir mantar çeşidi olduğunu belirtti. Nisan ayında hiç sürülmemiş arazilerde dobelanın yetiştiğini kaydeden Kalkan, şöyle konuştu:

"Dobelan bölgemize ve İç Anadolu Bölgesi'ne has bir bitkidir. Çok güzel bir tadı var. Hikmet usta dobelanı kebaba katarak çok güzel bir tat oluşturdu. Daha önce Gaziantep ve Şanlıurfa'da yapanlar vardı ama Hikmet usta kendi tarzında değişik bir tat yaptı. Mardin bölgesinde ilk defa Hikmet usta yapıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür belgesi verdik. Başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi