Görüş Bildir

Koç Holding, 10 yıl daha Bienal sponsoru!

Bienal öncesi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’tan bir müjde geldi. Koç, dün ekonomi basınıyla bir araya geldiği toplantıda, “Bienal’e 10 senedir sponsoruz. Sponsorluğumuzu 2016 senesine kadar uzatma kararı aldık. Yani bir 10 sene daha... 2026, Koç Grubu’nun 100. kuruluş yıldönümü. Onun için sembolik olarak iyi denk geldi” dedi. Koç Holding, 10 yıl daha Bienal sponsoru!

Koç Holding, 10 yıl daha Bienal sponsoru!

Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 14. İstanbul Bienali bugün başlıyor. Carolyn Christov-Bakargiev’in küratörlüğünü üstlendiği ‘Tuzlu Su’ başlıklı Bienal, 1 Kasım’a kadar sürecek ve bu yıl da geçen yılki gibi ücretsiz olacak. 2007’de 50 bin ziyaretçiyle başlayan Bienal’i bu sene 500 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

 ‘Gelişmişlik bir bütün’            

2007’den beri sponsorluğunu üstlendikleri İstanbul Bienali’nin, Sidney, Sao Paulo ve Venedik’in yanında dünyanın 4. en önemli bienali haline gelmesinin kendilerine gurur verdiğini dile getiren Koç etkinliğin İstanbul’a çok büyük katkı sağladığını da söyledi.

Bienalin her sene bir öncekinden daha fazla rağbet gördüğünü, daha çok insan tarafından ziyaret edildiğini belirten Koç şunları söyledi:

“Bir ülkenin kalkınmışlık seviyesine baktığınız zaman bir tek ekonomik gücüyle değil, hatta daha fazla kültür, sanat, spor, bilim ve edebiyattaki başarılarına da bakmak gerekiyor. Biz de Koç olarak çok uzun zamandır sosyal sorumluluk projelerine çok ciddi kaynak ayırıyoruz. Çağdaş Sanat bizim için çok önemli. Çünkü özgür düşünce ve farklı bakış açısını temsil ediyor. Birçok muhalif, çelişkili, provokatif eseri bundan 10 sene evvel izah etmesi çok zor bile olsa, şimdi artık çok rahat sergilenebiliyor. Biz de artık rahatlıkla arkasında durabiliyoruz. Bizim için çağdaş sanat fevkalade önemli.”

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi