Görüş Bildir

Konut kredisi düşecek mi?

Binlerce kişi konut kredisi kullanarak ev sahibi oluyor. Bankaların yolunu tutan vatandaşlar yüksek kredi faizleri ile karşılaşınca ev hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. Konut kredisi kullanmak isteyenler için güzel bir haberimiz var. Kredi faiz oranları düşme eğiliminde. Şu an en düşük konut kredisi faiz oranı 1.50.

Konut kredisi düşecek mi?

Özellikle büykükşehirlerde konut fiyatlarının diğer kentlere göre yüksek olması nakit parası bulunmayan vatandaşlar için ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen birçok kişi ise faiz oranlarının yüksek olmasından şikayet ediyor.

Farklı bankaların konut kredisi faiz oranlarını incelediğimizde faizlerin düşme eğiliminde olduğunu gördük. Uzun süre 1.65 civarında olan en düşük konut kredisi faiz oranın bugün itibari ile 1.50 olduğu görülüyor.

İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları;

Ziraat Bankası 1.50

Halkbank 1.53

İNG: 1.54

TEB 1.55

ICBC  1.57

VakıfBank 1.59

Akbank 1.64

YapıKredi 1.65

Garanti 1.65

AYLIK BİN 802 TL TAKSİT

En düşük faiz oranı olan 1.50'den 100 bin liralık konut kredisi çekilmesi durumunda aylık ödemeler bin 802 TL, toplam geri ödenecek miktar ise 217.002 TL oluyor.

Birçok banka sabit taksit ödemek istemeyen vatandaşlar için çeşitli kolaylıklar sağlıyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut sahibi olmak isteyenlere "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü müşterilerin kullanımına sundu.

Yeni kredi paketinden yararlanacak vatandaşların kullanacağı konut kredisinde faiz oranları isteğe bağlı yılda 3 defa 3, 6 ve 12 aylık periyotlar halinde yıllık TÜFE ortalamaları baz alınarak belirlenecek ve enflasyondaki harekete göre değişkenlik gösterecek.

Mevcut enflasyon oranın üzerine banka tarafından sadece 0,19 marj konulacak ve net faiz oranı bu şekilde kredilere yansıtılacak.

150 BİN TL CEBİNİZDE KALSIN

Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre enflasyonda 2020 hedefleri tutturulursa 250 bin TL'lik 10 yıllık konut kredisinde aylık taksit oranı bin 600 TL azalacak, yaklaşık 150 bin TL'lik faiz ödemesi ise cepte kalmış olacak.

ŞARTSIZ ÇIKMA İMKANI

Söz konusu paket üzerinden kredi kullanmış vatandaşlar istemeleri halinde enflasyon bazlı krediden hic bir şart olmadan çıkarak sabit oranlı konut kredisine de geçiş yapabilecek.Bu ürünle satın alınacak konutun yüzde 80'ine kadar kredi, 120 aya kadar da (10 yıl) vade belirlenebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi