Konutlarına kavuştular!

Diyarbakır’da Alipaşa, Lalebey ve İçkale’de devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 2. Etap Çölgüzeli evlerinin kura çekimi ile hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Konutlarına kavuştular!

Alipaşa, Lalebey ve İçkale’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının paralelinde hak sahiplerine anahtarları veriliyor. Diyarbakır Valiliğinin koordinatörlüğünde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında düzenlenen Diyarbakır 2. Etap Çölgüzeli evlerinin kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, Harita ve Kamulaştırma Şubesi Müdürü Deniz Akdemir, TOKİ yetkilileri ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 16.6 MİLYON TL ÖDENDİ

Kura öncesi söz alan Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Valiliğin koordinatörlüğünde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’nin işbirliği ile 14.10.2009 tarihinde yapılan protokol çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi. Protokol çerçevesinde yaklaşık 60.5 milyon TL kamulaştırma bedeli için ödenek ayrıldığını ve bunun 16.6 milyon TL’sinin ödendiğini kaydeden Kansız, “Yapılan 5 kura çekiminde 681 adet daire hak sahiplerine teslim edilmiştir” dedi.

Kansız’ın konuşmasının ardından yurttaşlar yapılan kura çekimi ile konutlarına kavuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz