Görüş Bildir

Kredi ve Kredi kartı şikayetlerinde artış

Son dönemde tüketicilerin kullandığı banka kredileri dosya masrafları ve başka türlü masrafların iadesine ilişkin şikayetleri artış olduğu gözlendi.

Kredi ve Kredi kartı şikayetlerinde artış

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Haşmet Atahan, kredilerle ilgili, dosya masrafları ve başka birtakım masrafların iadesine yönelik başvurularda önemli bir yoğunluk bulunduğunu belirterek, "Eğer yasal bir düzenleme yapılmazsa yakın bir süreç içerisinde kayıp kaçakla ilgili sıkıntıların büyük bir yekûn tutması, söz konusu" dedi.

Atahan, derneğin Balıkesir Şubesi'nin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zaman zaman tüketici hakları konusundaki sorunları dile getirdiklerini anımsattı.

Hükümet Programı'nda, sorunların giderilmesi konusunda adımların atılmasının vaat edildiğini ifade eden Atahan, "Bizler de tüketici dernekleri ve yöneticileri olarak, özellikle yasal mevzuatlarda tüketici hareketinin merkezi bir şekilde örgütlenmesi ve güçlü bir kurumsal yapıya kavuşması konusunda var olan mevzuattaki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Türkiye'de tüketici hareketinin çok daha güçlü bir şekilde hayata geçmesi konusunda önümüzün açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Atahan, tüketicilerin en çok bankalarla yaşadığı sorunlar nedeniyle derneklere ve tüketici hakem heyetlerine başvurduklarını vurgulayarak; "Kredi kartları çok ciddi boyutlarda şikayet konusu oluyor. Özellikle aidat meselesi. Aynı zamanda alınan kredilerle ilgili, dosya masrafları ve başka bir takım masrafların iadesine yönelik başvurular, önemli bir yoğunluk taşımakta. Eğer yasal bir düzenleme yapılmazsa yakın bir süreç içerisinde kayıp-kaçakla ilgili sıkıntıların büyük bir yekun tutması, söz konusu" dedi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi