Kuraklık İl kriz merkezi; alarm

Diyarbakır’da tarım alanında kuraklık etkilerini azaltmak üzere kollar sıvandı. Vali Su, “atılacak adımların kararları alındı” dedi.

Kuraklık İl kriz merkezi; alarm

Bu yıl ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’ı da etkisi altına alabileceği endişe edilen kuraklıkla ilgili Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, atılacak adımların kararları alındı.

TARIMSAL KURAKLIK KRİZ MERKEZİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda, sürdürülebilir tarımsal su kullanımının planlanması, kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde de gerekli tedbirlerin alınması, kriz döneminde etkin mücadele programı uygulayarak kuraklığın etkilerinin en aza indirilmesi konuları ele alındı.

ATILACAK ADIMLARIN KARARLARI

Vali Ali İhsan Su, kuraklığın olası etkilerinin azaltılması ve etkin bir mücadele programının uygulanması için İl Kriz Merkezince atılacak adımların kararlaştırıldığını aktardı.

TOPLANTIYA KATILAN KURUMLAR

Toplantıda Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, DSİ 10. Bölge Müdürü Mahir Arslan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürü Dursun Bozkurt ile kurum ve kuruluşlardan temsilciler ile oda ve birlik başkanları da yer aldı.

METEROLOJİDEN YAĞIŞ UYARISI

Türkiye'nin güneydoğusundaki bazı bölgelerde yarın sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman il geneli, Gaziantep'in doğusu, Şanlıurfa'nın batısı ve Malatya’nın güney ilçelerinde gece yarısından itibaren sağanak etkili olacak.

Bu bölgelerdeki 1100 metre üzeri rakımlı yerlerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar bekleniyor.

Yağışların yarın gece yarısına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz