Kuyu suyu ile sulanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle artık orta refüjler fıskiye sistemiyle ve kentteki kuyu suyu ile sulanacak.

Kuyu suyu ile sulanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından yürütülen kavşak düzenleme çalışmalarını inceledi. Tekel Kavşağı'nda Baydemir'e bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Samet Uçaman, Tekel Kavşağı'nda sondaj açarak sulamaya geçeceklerini, amaçlarının kavşağı prestij ve model bir cadde haline getirmek olduğunu söyledi.

KUYU SUYU İLE SULANACAK

Baydemir de bütün ana arterlerdeki orta refüjlerin artık fıskiye sistemiyle sulanacağını belirterek, "En önemli hedefimiz içme su ile orta refüjleri sulamaktan vazgeçmek, sondaj suyu ile park ve bahçeleri sulamaktır. Şu anda 34 adet tespit ettiğimiz kuyu var. Bunların 4 tanesi bina altına girmiş veya tıkanmış dolayısıyla kullanılamaz durumda. Diğer 30 sondaj kuyusu ile bir sistem kurmayı düşünüyoruz. Sulama sistemini oraya yönlendireceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz