Görüş Bildir

Kuyumcularda tık yok!

Ramazan ayının bu yıl düğün sezonuna denk gelmesi nedeniyle ertelenen düğünler kuyumcuları kara kara düşündürüyor.

Kuyumcularda tık yok!

Yaz aylarında artan düğünler nedeniyle iyi iş yapan kuyumcu esnafı bu yıl Ramazan ayının düğün sezonuna denk gelmesi nedeniyle kötü günler geçiriyor.

Seçimlerin yapılmasının ardından Ramazan ayının gelişi ve bu yüzden düğünlerin ileri bir tarihe ertelenmesinin işlerini iyice düşürdüğünü belirten kuyumcular, hükümetin de kısa zamanda kurulmasını istedi.

Düğün sezonunun Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı satışlarının kötü durumda olduğunu ifade eden Gültepe Kuyumcusu sahibi Mehmet Nuri Van, çok ciddi sıkıntılar çektiklerini dile getirdi. Tüm bu sıkıntıların karşısında istikrarsızlıktan dolayı vatandaşında şaşkınlık yaşadığını anlatan Nuri Van, “Durum böyle olunca kimse altın almaya yanaşmıyor. Herkes altının akıbetinin ne olacağı konusunda bir şey kestiremiyor. Bu yüzden altın almak veya satmaktan dolayı çekince içerisindedir. Biz iş yapamıyoruz. Bir çok kuyumcu esnafımız günü satış yapamadan bile kapatıyor” dedi.

Konak Kuyumcusu sahibi Hüseyin Konak da, hükümetin bir türlü kurulamamasından dolayı altın fiyatlarının dalgalanmanın hem kendilerini hem de vatandaşı sıkıntıya sevk ettiğini belirterek, “Ramazan ayının düğün sezonuna denk gelmesinden dolayı yapacak bir şeyimiz yok. Ama hiç olmazsa hükümetin biran önce kurulması konusunda beklentilerimiz var. Buradan seslenmek istiyoruz. Biran önce bu hükümet kurulsun. Yaşadığımız belirsizlik vatandaşa bile yansımış durumda. Çünkü elinde altını olan satmaya getirmediği gibi altın gelmesi gereken vatandaşlar bile altın almıyor” diye konuştu.

Sefa Kuyumcusu sahibi Sefa Sevgi de, kuyumcu arkadaşlarının dile getirdiği gibi kendilerinin de işlerinin kötü olduğunu belirtti. İki yıldır düğünlerin Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı ertelendiğini ifade eden Sevgi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, altınla ilgili etkenlerin biran önce giderilmesini bekliyoruz. En çok satış yaptığımız sezon yaz sezonudur. O da düğünlerin olmayışından dolayı erteleniyor. İnsanlarımız Ramazan sonrası çok ileri bir tarihe düğününü yapmak zorunda kalıyor. Biz de vatandaşımızdaki altın ile ilgili belirsizlik işleri iyice düşürmüş durumda. Buna bağlı bir çok neden bulabiliriz. Hükümetin biran önce kurulmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Milliyet.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi