Lice depremini sakın unutma!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 6 Eylül 1975 tarihinde meydana gelen ve 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan deprem sonrasında bölgenin deprem kuşağı hattında bulunduğu belirtildi.

Lice depremini sakın unutma!

Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 37 yıl önce Lice'de meydana gelen depremin ardından vatandaşların mağduriyetlerinin halen giderilmediği belirtilerek, deprem kuşağı hattında bulunan bölgede gerekli önlemlerin şimdiden alınması istendi.

LİCE DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ

Depremin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin yüzölçümünün yüzde 92'sinin depremden etkilenebilecek bir coğrafyada yer aldığı kaydedildi.

GÜNEYDOĞU DEPREM BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bindirme Fayı'nın; Elazığ'dan başlayıp Diyarbakır, Batman, Bitlis, Siirt, Van, Hakkari'ye kadar devam ettiği belirtilen açıklamada, Diyarbakır'ın Çermik, Çüngüş, Ergani, Hani, Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçelerinin de bu fayın etkisinde bulunduğu, bu ilçelerin 1. derece deprem bölgesi olduğu ifade edildi.

YERLEŞİM YERLERİNİN BELİRLENMESİ

Güneydoğu Anadolu'daki illerin yerleşim yerleri ile GAP kapsamındaki barajlar, otoyollar ve köprülerin Güneydoğu Anadolu Bindirme Fayı'nın etkisi altında olduğu belirtilerek, bölgedeki illerde deprem gerçeği dikkate alınarak yerleşim yerlerinin belirlenmesindeki planlama sürecinde mühendislik yapıların inşasında ve denetiminde mühendislik verilerinin esas alınması kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler