Madencilik çalıştayı yapılacak

Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Doğu, 17-18 Mayıs tarihlerinde bölgedeki madenlerinin değerlendirilmesi ile ilgili Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bir çalıştay yapacaklarını açıkladı.

Madencilik çalıştayı yapılacak

Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Doğu ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaretti.

MADENCİLİK ÇALIŞTAYI YAPILACAK

                                        

Baydemir, konuklarını Genel Sekreter Abdullah Sevinç, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Fatih Turşak ile birlikte karşıladı. Doğu, Baydemir’den madencilikle ilgili alanlarda maden mühendislerinin görevlendirilmesini talep etti. Baydemir de belediyedeki ilgili alanlarda maden mühendisinin görevlendirildiğini ve toplamda da 4 maden mühendisi bulunduğunu söyledi.

Mustafa Doğu, 17-18 Mayıs tarihlerinde bölgedeki madenlerinin değerlendirilmesi ile ilgili Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bir çalıştay yapacaklarını ve bu çalıştaya Baydemir’i de davet etti.

‘İSTİHDAMA OLUMLU ETKİ YAPAR’

Memnuniyetle çaLıştaya katılacağını belirten Baydemir, bölgede çıkarılan madenlerin işlenmeden blok halinde ihraç edildiğine dikkat çekti. Madenlerin bölgede işlenmesinin hem istihdam üzerinde pozitif bir etki yaratacağını, hem de katma değerin yüksek olacağını belirten Baydemir, bölgemizdeki madencilik sektörüne bu bakış açısının hakim olması gerektiğini söyledi.

Maden çıkarılırken veya işletilirken çevre faktörüne çok büyük bir önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Baydemir, bu konuda yerel yönetimlerin sürece daha aktif katılımının önünün açılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler