Mardin yatırım Üssü oluyor

Sahip olduğu mimari yapısı ile yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Mardin, şimdi de yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.

Mardin yatırım Üssü oluyor

Sahip olduğu mimari yapısı ile yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Mardin, şimdi de yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Avusturya'nın atölye okulu açtığı Mardin'e yatırım yapan Çin ve Almanlardan sonra şimdi de İtalyanlar yatırım kararı aldı.

Sahip olduğu mimari yapısı ile yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Mardin, yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu. Avusturya'nın atölye okulu açtığı Mardin'e yatırım yapan Çin ve Almanlar'dan sonra şimdi de İtalyanlar'ın yatırım yapma kararı aldığı belirtildi.

MARDİN'İ TUTAN AŞK OLSUN

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, 108 fabrikanın bulunduğu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) sonra 2. OSB'nin de önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçeceğini söyledi. Mardin'e yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini belirten Duyan, "Yabancı turistlerin gözdesi olan Mardin şimdi de yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.

YATIRIMLARIN GÖZDESİ OLDU

Yeni teşvik yasası ile birlikte ilimize İtalyan ortaklı dondurma fabrikası açmak için başvuru yapıldı. Çin ortaklı fabrikamız yıllardır faaliyetteydi zaten. Alman ortaklı kozmetik fabrikamız 2 ay içinde faaliyete geçecek. 10 gün önce İtalyan ortaklı dondurma fabrikası kurulması için iş adamlarımız bizlere müracaat ederek acil yer talebinde bulundu. Kendilerine geçici olarak bir yer tahsis ettik. Mevcut OSB'mizde genişleme alanı için başvurumuz son aşamaya geldi. Yeni OSB'de kendilerine yer vereceğiz" dedi.

MARDİN İHRACATI YÜZDE 20 ARTTI

Ortadoğu'da yaşanan savaşların ve son olarak Suriye'deki olaylardan sonra sınır kapılarının kapanmasının Mardinli iş adamlarını çok kötü bir şekilde etkilendiğini belirten Duyan, temennilerinin bir an önce bölgede huzurun sağlanması olduğunu söyledi. Duyan, "Daha önce Türkiye'de ihracatını en çok artıran 10 il arasına giren Mardin, Suriye olaylarından dolayı Suriye'ye olan ihracatını tamamen durdurmak zorunda kaldı. Suriye'ye rağmen Mardin'in ihracat rakamlarının yüzde 20 artacağını tahmin ediyorum. Geçen sene Mardin, 826 milyon dolarlık bir ihracat yapmıştı. İhracatta 2015 yılında 1 milyar doları hedefliyoruz. Bu sene inşallah 1 milyar doları yakalayacağız. İlimizde 2. OSB'nin de açılması ve Suriye ile ilişkilerin normale dönüşmesiyle artık Mardin'i kimse tutamaz. Mardin'in önü açıktır. Çok umutluyuz ve çok çalışıyoruz. Genelde Irak'a ihracat yapıyoruz. Ancak diğer ülkeler de var. Avrupa, Asya ülkelerine de ihracatımız oluyor" diye konuştu.

MARDİN'IN ULAŞIM AÇISINDAN AVANTAJLI

Mardin'in ulaşım açısından sahip olduğu avantajları da anlatan Duyan, "Mardin'in havaalanı önümüzdeki sezondan itibaren uluslararası ulaşıma açılacak. Mardin'den geçen İpekyolu ve trenle ulaşımın da olması ile sevkiyat alanında hiçbir sorunumuz yok. Güneydoğu'nun en güvenli ve huzurlu şehri olan ve Türkiye'nin incisi konumunda olan tarihi Mardin'e bütün iş adamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Duyan, 4 bin kişinin istihdam edildiği OSB'de fabrikaların ara ve kalifiye eleman ihtiyacı çektiklerini ve bunun için de Avusturya hükümeti tarafından OSB'de torna, elektrik ve bilgisayar üzerine eğitim veren bir atölye okulunun açıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz