MARDİN'E YATIRIMCI İLGİSİ!

Vali Turhan Ayvaz, 30 medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'in, bugün sanayide ve turizmde önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, şu anda 180 yatırımcının tarihi şehirde fabrika kurmak için sıraya girdiğini söyledi.

MARDİN'E YATIRIMCI İLGİSİ!

MARDİN -Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD)'nin hazırladığı 'Girişimcilik Teşvik Paketi'ni Midyat'ta açıklamak için Mardin'e gelen Dernek Başkanı Ali Yücelen ve yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

Vali Ayvaz, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Batı ülkeleri ile karşılaştırıldığı zaman Mardin'in, geleceği parlak bir şehir olduğunu ifade etti. Ayvaz, "Sadece turizm alanında değil, meşhur Mezopotamya Ovası'nın sulanmasıyla birlikte senede birkaç ürün alınabilecek. Tarımda mecburen sanayiye dönülecek, şu anda yaklaşık 180 sanayici civarında yatırım yapmak için sırada bekliyor. Suriye ve Irak'taki savaşlar bitince Mardin, Ortadoğu ve Doğu Asya İslam ülkelerinin bir kapısı, bir üssü olacak. Kısaca genç iş adamı, yaşlı iş adamı kim yatırım yaparsa kazanacak." dedi.

 

GİRİŞİMCİLİK YASA TASARISI

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ali Yücelen de hazırladıkları 'Girişimcilik Yasa Tasarısı'nı Türkiye'nin gelişmesi adına Midyat'ta açıklamaya karar verdiklerini belirtti. Yücelen, Doğu'daki gençlerin bu tür fırsatlardan daha çok istifade etmeleri, en azından TÜGİAD'a başvurmaları için tasarıyı Mardin'de açıklamak istediklerini söyledi. Midyat'ta Kasrı Nehroz'da 'Girişimcilik Teşvik Paketi' hakkında bilgi vereceklerini bildiren Yücelen, şöyle devam etti:"Daha sonra paketimizi, eleştirilerle birlikte tamamlayarak Meclis'te grubu olan iktidar parti ve muhalefet partilerine sunmak istiyoruz. Aynı zamanda Mardin'i görme imkânı bulacağız. O yüzden de ayrı bir heyecanımız var. Bizim 21–45 yaş arası 840 asil üyemiz var. Geriye kalanları 45 yaş üstü olduğu için onursal üye statüsüne sahip. Ama halen TÜGİAD için çalışmaya devam ediyorlar. 50 milyar dolar ticaret hacmi olan bir derneğiz. 60'tan fazla sektör ile temsil ediliyor, 16 milyar dolar ihracat yapıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler