Merdiven Altı Üretime Dikkat

Alagöz, kent merkezinde merdiven altı üretim yapan yaklaşık 300 imalathane bulunduğunu belirterek, bunun büyük tehlike arz ettiğini öne sürdü

Merdiven Altı Üretime Dikkat

DİYARBAKIR-Diyarbakır Konfeksiyoncular ve Manifaturacılar Odası Başkanı Bahri Alagöz, merdiven altı üretim yapan imalathanelerde çıkabilecek en küçük bir yangın ve patlamanın onlarca insanın canına mal olabileceğini belirtti.

Alagöz, yaptığı açıklamada, kent merkezinde merdiven altı üretim yapan yaklaşık 300 imalathane bulunduğunu belirterek, bu imalathanelerin büyük tehlike arz ettiğini kaydetti.

Diyarbakır'da söz konusu imalathanelerin apartman altlarında bulunduğunu ifade eden Alagöz, "Merdiven altı üretim yapan imalathanelerde çıkabilecek en küçük bir yangın ve patlama onlarca insanın canına mal olabilir" dedi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİM

Alagöz, bu iş yerlerinde 700 kişinin çok zor şartlar altında çalıştığını, dağınık bir şekilde konumlanan iş yerlerinin en fazla Kayapınar ilçesinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu işletmelerin bir araya gelmesi için tüm yetkililere görev düşmektedir. Merdiven altında imalat yapan bu iş yerlerimizde yaşanacak en ufak bir olumsuzluk, hem iş yerlerinde çalışan insanlarımızın hem de imalat yaptıkları apartmandaki kişilerin hayatını tehlikeye sokmaktadır. Bu iş yerlerimizin kent merkezine yakın olan yerde toplanması gerekmektedir.

PİYASADAKİ DEĞERİ

Çok zor şartlar altında iyi işler başarılıyor ama ne yazık ki üretilen ürünler piyasada hak ettiği değeri bulamıyor. Bunun en büyük nedeni ise merdiven altı üretildiği için. İnsanlarımız ürettikleri malları bir sitede üretseler, hem emeklerinin karşılığını alacaklar hem de zamanla bir marka sahibi olacaklardır. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. İnsanlarımıza destek olup kentin kendi markalarını da ortaya çıkarabiliriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz