Mısır alımlarına sıkıntılı başlandı!

Silvan Toprak Mahsulleri Ofisinde (TMO) mısır alımları başlarken, depolarda yer olmadığı için mısır yüklü uzun araç konvoyu oluştu.

Mısır alımlarına sıkıntılı başlandı!

Diyarbakır'ın Silvan Toprak Mahsulleri Ofisinde (TMO) mısır alımlarına başlarken, mısır üreticisi 2 günden beri TMO önünde kuyrukta bekledikleri için zor durumda olduklarını söylediler. Silvan ilçesinde 18 bin kapasiteli olan TMO depolarında yer olmadığı için mısır yüklü uzun araç konvoyu oluştu.

MISIR ALIMLARINA BAŞLANDI

TMO Silvan Ajans Müdürlüğünü ziyaret eden Kaymakam Yunus Sezer, çiftçilerin mağdur edilmemesini isteyerek, "Çözüm bulunmaları konusunda yetkililerle görüştüm. Mevcut depoların 18 bin kapasiteli olup, sadece 2,5 tonluk yer olduğunun bilgisini aldık. Çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

BÜYÜK SIKINTI YAŞANIYOR

Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan da, “Silvan’da yaklaşık 70 bin ton mısır üretimi yapılmış, ancak TMO depolarında yer olmadığı için 2-3 gündür kuyrukta bekleyen çiftçilerimiz vardır. Çiftçilerimizin daha fazla mağdur edilmemesini umuyoruz" dedi.

TMO Silvan Ajansı Amiri Aydın Teğin ise, "Depolarımızı 18 bin ton kapasiteye sahip şu anda depolarımızda buğday stoklarımız mevcuttur. Ancak sadece depolarımızda 2,5 tonluk yer mevcuttur. Buda yetmediği için dışarıda kuyruk oluşmaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olmalarını bizde istemiyoruz. İmkanlarımız dahilinde alım yapıyoruz. Biz bu yıl bu kadar buğday alacağımızı tahmin etmiyorduk. Alımlarımız beklentilerimizin çok çok üstünde oldu. Bu yüzden depolarımızda mısır için gerekli yer yoktur” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz