Muş Lalesi sektörleşsin

Muş Tso Başkanı Sinecem: "Muş Lalesi Ekonomiye Kazandırılmalı"

Muş Lalesi sektörleşsin

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Muş lalesini tanıtmak ve ekonomiye kazandırmak için herkesin katkı sağlamak zorunda olduğunu bildirdi.

Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, lalenin kentin simgesi olduğunu, bu konuda herkesin el birliği ve ortak akılla proje üretmesi gerektiğini belirtti.

Doğadan gelen bu Allah vergisi bitkinin, Muş için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Sinecem, şunları kaydetti:

MUŞ LALESİ EKONOMİYE

"Muş lalesi, şehrin önemli tanıtım objesi ve kentin Türkiye çapında markalaşmasına öncülük eden kültürel değeridir. Lale nisan sonuyla mayıs başlarında çiçek açar ve 15 günlük kısa bir ömrü vardır. Bu dönem zarfında Muş ve çevresi görülmeye değerdir. Muş Ovası'nı kırmızıya boyayan lale, eşsiz manzarasıyla bize Allah'ın bir lütfudur. İlimizdeki bu güzelliği tanıtmak hatta ekonomiye kazandırmak için çaba sarf etmeliyiz. Bugünlerde ovayı gelin gibi süsleyen laleler, ziyaretçi akınına uğruyor. Eskiden Muş'ta Lale Festivali düzenlenirdi. Maalesef bunu da kaldırdılar."

KENTİN MARKASI OLMALI

Muş TSO olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Sinecem, bu çerçevede yaptıkları yurt dışı ve yurt içi gezilerinde, ziyaret ettikleri kişilere lale tablosunu hediye ettiklerini ifade etti.

Sinecem, "Ama maalesef ildeki bürokrat, siyasetçi hatta Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden bu hassasiyeti göremiyorum. Geçen yıl Hollanda'yı ziyaret ettiğimizde, çeşitli görüşmelerde bunu dile getirdik. Muş'ta böyle bir güzelliğin olduğunu herkesle paylaştık. Hayran kaldılar. Ortak çalışma yapma teklifinde dahi bulundular. Ne yazık ki, Muş'ta bu uyumu oluşturup ortak akılla hareket edemedik" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler