Muş ovası sulanacak

Yılmaz, Muş Ovası'nın sadece Muş için değil bölge için bir değer olduğunu ifade ederek, ''Alparslan 2 Barajı'nın faaliyete geçmesiyle ovadaki 75 bin hektar alan sulanacaktır'' dedi.

Muş ovası sulanacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Muş'a gitti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş Havaalanı'nda Vali Ali Çınar, AK Parti Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkan Vekili Rıfat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan ve partililer tarafından karşılandı.

Vali Çınar'ı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş Ovası için önemli olan Karasu Islah Projesi'nin devam ettiğini belirterek, kentte hayata geçirilen projelerle çok sayıda köyün altyapı ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

BARAJIN SULAMA ALANI

Yılmaz, Muş Ovası'nın sadece Muş için değil bölge için bir değer olduğuna değinerek, ''Alparslan 2 Barajı'nın faaliyete geçmesiyle ovadaki 75 bin hektar alan sulanacaktır'' diye konuştu.

Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi'ne kurulduğu günden bu yana 75 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, üniversitenin kendileri için önemli bir kurum olduğunu kaydetti.

Üniversiteler için birçok fedakarlıkta bulunduklarını anlatan Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde üniversite kurulmasının önceki yıllarda bir hayal olduğunu ve bu hayali bütün unsurlarıyla gerçeğe dönüştürdüklerini dile getirdi.

Bir kentin sadece kamu yatırımlarıyla kalkınmasının söz konusu olmadığının altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:

MUŞ'UN KADERİ DEĞİŞİR

''Burada devlet yatırım yapacak ama özel sektörün de yatırım yapması gerekiyor. Kamu ve özel sektör yatırımları birleştiği zaman gerçek anlamda kalkınma olur. Bunun için de 6 bölgeden oluşan bir teşvik sistemi oluşturuldu ve ilan edildi. Muş'un da yer aldığı 6. bölgede bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere en büyük teşvik verildi. Bunun da mutlaka değerlendirilmesi gerekir.''

BELEDİLE BAŞKANI

Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi de ziyaret eden Yılmaz, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin kalkınmışlık düzeyi açısından ülke ortalamasının altında olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu bölgelere son 10 yılda 32 milyar lira yatırım yapıldığını bildirdi.

Bu yatırımların önemli kısmını sağlık ve eğitim alanında yapıldığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Çünkü eğitim ve sağlık her şeyin başıdır. Eğitim olmadığı zaman birçok sorunu çözemiyorsunuz. Bu süreçte yerel yönetimlere de büyük destek verdik. Yerel yönetimlerin gelirlerini artıran yasal düzenlemeler yaptık. Sadece nüfusa göre değil, gelişmişlik düzeyine göre de belediyelere pay tahsis etmeye başladık. Bu kriter bazı bölgelerimizdeki belediyeler için çok faydalı oldu. Tabii ki ihtiyaçlar bitmiyor. Mutlaka daha fazla kaynağın harekete geçirilmesi gerekiyor.''

Kaynak: Diyarbakır Söz