MÜSİAD Kongresi Yapıldı

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Fettahoğlu, "Çözüm süreci devam eden bir süreçtir, bundan sonrasında da desteklenmesi gerekir.

MÜSİAD Kongresi Yapıldı

 Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, "Çözüm süreci devam eden bir süreçtir bundan sonrası da desteklenmesi gerekir" dedi.

>Fettahoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda  Genç MÜSİAD Diyarbakır Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongreye Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, İl Başkanı İsmail Şanlı, GÜNSİAD Genel Başkanı Hakan Akbal ile çok sayıda üye katıldı.

>ÇİMEN BAŞKAN SEÇİLDİ

>Kongre, Kur’an-ı kerim’in okunması ile başladı. Genç MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı seçilen Mücahit Çimen,  şiarlarının yüksek ahlak ve ileri teknoloji olacağını söyledi. Bölgenin huzur ve refahı için imkanları seferber edeceklerini altını çizen Çimen, çözüm sürecinin barışla son bulması için “Gövdemizi koymaya hazırız” sözleri büyük alkış topladı.

>MÜSİAD  Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, ise    ticaret  hacmini geliştirmek ve para kazanmak derdinde olmadıklarını söyledi. Türkiye'nin en önemli sorununun çözüm süreciyle halledileceğini belirten Fettahoğlu, şöyle konuştu:

>SÜRECE DESTEK VERİLMESİ

>"Genç MÜSİAD olarak değil kafamızı, bedenimizi  taşın altına koymaya hazırız. Bu büyük sorunun insanlar arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı da yapacağız. Çözüm süreci devam eden bir süreçtir bundan sonrasında da desteklenmesi gerekir. Biz bu ülkenin vicdanı ve yarını olduğu bilinciyle hareket eden gençler topluluğuyuz."

>TÜRKİYE'DEKİ İSTİHDAM SORUNU

>Türkiye'de istihdam sorununu çözmek için  projeler hazırladıklarını kaydeden Fettahoğlu, "Bunlardan birisi üniversiteli gençlere fakülteye başladıkları ilk günden son güne kadar staj vererek, ticaret hayata hazırlayacağız. Ayrıca lise öğrencilerini iş hayatına, ticarete ve Genç MÜSİAD ruhuyla erken yaşta tanışması adına faaliyetlerimiz olacak" dedi.

>Kongre yeni üyelere rozet takdimi ve plaketlerin verilmesi ile son buldu

Kaynak: Diyarbakır Söz