Muş'taki göletlere 80 bin yavru balık bırakıldı

Muş'ta doğal yaşam alanlarındaki canlılığı sürdürmek amacıyla göletlere 80 bin aynalı ve pullu sazan bırakıldı.

Muş'taki göletlere 80 bin yavru balık bırakıldı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, kent genelindeki göletlere 80 bin yavru balık bırakıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden getirilen 80 bin aynalı ve pullu sazan göletlere bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, 2015 yılından bu yana kentteki göletlere balık bırakma faaliyetine devam ettiklerini söyledi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin ettikleri 80 bin yavru aynalı ve pullu sazan balığını il genelindeki göletlere bıraktıklarını ifade eden Çolakoğlu, şöyle konuştu:

80 BİN YAVRU BALIK

"Bu kapsamda Korkut Göleti'ne 10 bin, Malazgirt Gaz Göleti'ne 25 bin, Bulanık Haçlı Göleti'ne 25 bin, Varto'daki Yeşil Göleti'ne ise 20 bin yavru balık bıraktık. Bu bölgelerdeki vatandaşların göletlerde avcılık yapmaları ve balık tüketimlerini arttırmayı amaçladık. Doğal ortamda balıklarımızın üreyip çoğalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun yanında ilimizdeki Alparslan-1 Barajı'nda kafes balıkçılığı devam ediyor. Burada 7 işletmemiz var. Kara balıkçılığı için de 23 işletmemiz çalışmalarına devam ediyor. Bunların yıllık kapasitesi 2 bin 850 ton civarındadır. Bunun yanında Varto ilçemizdeki 37 milyon yavru balık kapasiteli üretim tesisimiz faaliyetine devam ediyor. Bu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Keban'daki işletmeden sonra en büyük ikinci yavru balık üretim tesisidir. Burada üretilen balıklarımız genelde Muş ve çevre illere gönderiliyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz