Muş'tan İstanbul'a kışlık yiyecekler taşınıyor

Anadolu'nun doğusundan batıya göç edenler ve batıda çalışanlar için kışlık yiyecekler Muş- İstanbul arasında sefer yapan özel kamyonlarla naklediliyor.

Muş'tan İstanbul'a kışlık yiyecekler taşınıyor
İşsizlik başta olmak üzere çeşitli nedenlerle Doğu'dan Batı illerine göç edenler, özellikle kışlık yiyeceklerini memleketlerinden temin ediyor. Muş'un Sungu Beldesi'nden İstanbul'a göç ederek yerleşen Mehmet Ali Coşkun, "Her sonbahar mevsiminde Muş'a geliyorum. Kavurma, çorti (Şalgam turşusu), pırvaz (lahana turşusu), konserve, peynir, süzme yoğurt, tereyağı, bulgur, un gibi yiyecekleri teneke, naylon bidonlara alıp yerleştiriyorum. Sonra bunu Maşallah Çağlayan'ın kamyonuna veriyorum. Ben otobüsle İstanbul'a gidiyorum ve Esenler'de yiyecekleri teslim alıyorum" diye konuştu.
Çuval ve tenekelere doldurulan kavurma, peynir, süzme yoğurt, tereyağı, un, bulgur, patates, lahana gibi yiyecekleri kamyonuna yükleyen Maşallah Çağlayan, her sonbahar mevsiminde Muş-İstanbul arası yiyecek taşıdığını bildirdi. Muş'tan teslim alıp İstanbul'a götürdüğü yiyecekleri Esenler'de sahiplerine teslim eden Maşallah Çağlayan, 3 teneke ya da çuval yiyeceğe 100-150 TL nakliye ücreti aldığını belirtti. Kış gelinceye kadar 4-5 sefer yaptığını ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:
"Her seferde ortalama 100 kişiye kışlık yiyecek götürüyorum. İstanbul'da oturuyorlar ama Muş'un patates, bulgur, tereyağını yiyorlar. Hem daha ekonomik hem de memleketin ürünü olduğu için kıymetli. Her seferde Sungu ve Kırköy Beldesi ile birlikte, Yazla, Durugöze, Yarpuzlu, Tabanlı, Kıyık Köylerini kamyonla gezip topladığım yiyecekleri İstanbul'a götürerek sahiplerine veriyorum. Marmara bölgesinde oturanlar, Esenler'e geliyor ve yiyeceğini benden teslim alıyor."

Kaynak: DHA