Nisanda dibi gören tüketici güveni mayısta yüzde 0,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mayıs ayında tüketici güven endeksi, bir önceki aya göre 0,4 oranında artış gösterdi.

Nisanda dibi gören tüketici güveni mayısta yüzde 0,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Endeks bir önceki aya göre 0,4 oranında artış gösterdi. Martta 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine gerilemiş tarihin en düşük seviyesi görülmüştü.

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksinin alt endekslerindeki değişim oranları da tablo olarak paylaşıldı. Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 arttı.

TÜİK verilerine göre; gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi, nisan ayında 49,1 iken mayıs ayında 48,5'e geriledi.

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi de aynı şekilde nisanda 67,3 iken mayısta 66,3 oldu.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi, nisan ayında 88,8 olurken mayısta 0,1'lik bir artışla 89,0 oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz