O bankaya giden çift promosyonu kapacak! Emeklilere tek seferlik çifte ödeme müjdesi

Kamu bankalarının çift emekli maaşı alma imkanı sunan yeni destek paketi, çift emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik büyük fırsat olarak görülüyor. Bu özel teklifler sayesinde emekliler maddi desteklerini artırarak maddi yardım alabiliyor.

O bankaya giden çift promosyonu kapacak! Emeklilere tek seferlik çifte ödeme müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu bankalarına desteğin artırılacağını açıklamasının ardından ödemelerin bugün ilerleyen saatlerde banka hesaplarına yatırılması bekleniyor. Ancak çoğu emeklinin henüz bilmediği bir detayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gelen son bilgilere göre, çift maaş alanların ayrı ayrı promosyon hakları bulunuyor.

“Promosyon ayrıntıları ve güncellemeler”

Sosyal Sigortalar Kurumu, devletten aylık alan 12,7 milyon emekliye yönelik promosyon miktarını 8 bin ila 12 bin liraya çıkaracağını duyurdu. Ayrıca 3,3 milyon dul ve yetim aylığı hak sahiplerine 5 bin lira ödeneceği belirtildi.

“Kamu bankalarından sağlanan promosyon miktarı”

Kamu bankalarından sağlanacak yeni fon miktarı maaşa göre şu şekilde belirlendi:

Geliri 10.000 liranın altında olanlara 5.000 lira

Geliri 10.000 ila 15.000 lira arası olanlara 8.000 lira

Geliri 15.000 ila 20.000 lira arası olanlara 10.000 lira

Geliri 20.000 liranın üzerinde olanlara 12.000 lira verilecek.

“Hedef kitle ve kampanya ayrıntıları”

Emekliler maaşlarına göre 8.000, 10.000 veya 12.000 lira promosyon alabiliyor. Maaşı 10.000 liranın altı olan olan dul ve yetimlere 5.000 liralık terfi imkanı sunuluyor. Dul veya yetim maaşı 10.000 lirayı aşarsa maaşına göre daha yüksek bir ödeme de alabilecek.

“Çift emekli maaşı alanlar!”

Aynı bankadan birden çok emekli maaşı alanlar için sağlanan destek miktarı da belli oldu. Hesaplamalar brüt maaş üzerinden yapılmaktadır. Örneğin bir kişi kendi emeklilik birikiminden 14.000 lira emekli maaşı alırken aynı zamanda ölen eşinden de 7.500 lira ölüm aylığı alıyorsa 12.000 lira terfi alacak ve toplam 21 bin 500 lira ödeme alacak.

“Promosyon güncellemeleri ve şartları”

Yeni promosyondan faydalanmak için bankanızla 3 yıllık sözleşme imzalamanız yeterli. Başka hiçbir koşula gerek yoktur. Yenileme için bankaya gitmenize gerek yok. Yenileme işlemi bankalar, internet şubeleri, ATM’ler ve müşteri iletişim merkezlerindeki mobil uygulamalar aracılığıyla da gerçekleştirilebilmektedir. Bazı bankalar başvuruları SMS yoluyla alma seçeneğini de sunmaktadır.

“Taahhüt süresi ve geri ödeme”

Üç yıllık süreyi doldurmazsanız, önceki sözleşmenizin kalan süresini iade etmeniz gerekecektir. Ancak genel olarak mevcut fonlama yükümlülüğünün itfa tutarının sistematik olarak mahsup edileceği ve herhangi bir geri ödeme yapılmayacağı, ancak yeni ödemelerin yapılacağı varsayılmaktadır.

“Özel bankalardan kampanya”

Özel bankalar da emekli vatandaşlar için çeşitli promosyonlar sunmaktadır. Özel bir bankadan maaş alan ve yükümlülükleri devam eden emekliler, belirli koşullar altında 15.000 liraya kadar ödeme alabiliyor. SGK, finansman konusunda özel bankalarla temas halinde olduğunu ve bulgularını paylaşacağını söyledi.

Promosyon isteyen emekli vatandaşların maaşlarını aldıkları bankaya başvurmaları yeterli. Ancak promosyon tutarlarını karşılaştırıp en ucuz seçeneği tercih etmekte fayda var. Ayrıca terfi için verilen taahhüt süresi maaş ödenmesine engel değildir. Ayrıca son tarih içerisinde banka değiştirebilirsiniz. 

Kaynak: Diyarbakır Söz