Ortadoğu işadamları bölgede

Suudi Arabistan ve Kuveytli bir grup işadamı, Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek'i ziyaret etti.

Ortadoğu işadamları bölgede

Suudi Arabistan ve Kuveytli bir grup işadamı, Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek'i ziyaret etti.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Türk Konseyi Başkanı Emir Çelebi'nin koordinatörlüğünde Şanlıurfa'ya gelen heyet, Valilikte düzenlenen toplantıda kentin büyük ve küçükbaş hayvancılık konusundaki potansiyelini değerlendirdi.

                                         

Vali Vekili Zeybek yaptığı açıklamada, tarım, besicilik ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa'nın son dönemlerde yatırımların merkezi haline geldiğini söyledi.

TOPLANTI YAPILDI

Yurtiçi ve yurtdışından yatırım taleplerinin artmasının Şanlıurfa için sevindirici olduğunu ifade eden Zeybek, şunları kaydetti:

''Gerek tarihi ve kültürel dokusu, verimli arazileri ve su kaynaklarıyla kentimiz hak ettiği değeri görmeye başladı. Türkiye'de, büyük ve küçükbaş hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı iş adamlarına devletimiz birçok imkan sağlıyor hatta hibeler veriyor. Bu açıdan Kuveytli ve Suudi Arabistanlı iş adamlarının kendileriyle aynı dili ve kültürü paylaşan insanların yaşadığı Şanlıurfa'da yatırım yapmaları her açıdan faydalı olacaktır.''

Karacadağ Kalkınma Ajansı rehberliğinde Şanlıurfa'da görüşmelerine devam eden heyet, Valilik ziyaretinin ardından kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz