Oto sanayi sitesi geliyor

4'üncü Oto Sanayi Sitesiyle, üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

Oto sanayi sitesi geliyor

Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projeleri yürüten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Diyarbakır'da sanayi siteleri kuruyor. Yeni sanayi sitesiyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

MODERN OTO SANAYİ SİTESİ

TOKİ'nin Diyarbakır 4'üncü Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi iş birliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi de kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanıyor. Diyarbakır Yeni 4'üncü Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği, 810 iş yeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezi yapılıyor.

TASARIM AŞAMASINDAKİ PROJE

Tasarım aşamasındaki projede, 620'si 150 metrekare ve 190'ı 300 metrekare büyüklükte iki tip iş yeri bulunuyor. Sitede ayrıca, çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik, idare binası, çarşı, banka, fırın, cami, PTT ve lokanta gibi birimlere de yer veriliyor.

Diyarbakır'daki mevcut sanayi siteleri ve şehir içindeki iş yerlerinin uygun mekanlarda hizmet vermesi, çalışanların daha iyi koşullarda verimli üretim sağlaması amacıyla tasarlanan Modern Oto Sanayi Sitesi'yle kentin vizyonuna ve istihdama katkı sağlamak, üretim alt yapısını oluşturmak ve mesleki alanları geliştirmek hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz