Otokoç, Zipcar'la araç kiralama anlayışını değiştiriyor

Araç kiralama sektörüne yeni bir ivme kazandırmaya hazırlanan Koç, saati 13 TL'den başlayan kiralama seçeneklerinin yanında, abonelik sistemiyle de çalışan Zipcar'lar şu anda İstanbul'da 20 lokasyonda kullanılmaya başlandı.

Otokoç, Zipcar'la araç kiralama anlayışını değiştiriyor

Zipcar’ın dünyadaki ilk lisansiyesi olma gururunu yaşadıklarını ifade eden Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama alanında gerek pazar payları gerekse elde ettikleri tecrübe açısından Türkiye’de lider olduklarını belirtti. Özdemir, “Avis Budget Group dünyanin lider araç paylaşım markası Zipcar’ı satın alarak araç kiralamadaki hizmet ağını genişletti. Otokoç Otomotiv olarak Avis Budget Group ile sürdürdüğümüz 41 yılı aşkın başarılı ortaklığımızın yeni ve güçlü bir teyid konumunda Zipcar markasının ilk lisansiye ülkesi olduk. Bu sayede Otokoç Otomotiv olarak araç kiralamanın tüm halkalarını tamamlıyoruz. 5 yıl sonunda ise 150 noktaya ulaşarak araç paylaşım sektörünün Türkiye’de büyümesine katkıda bulunacağız” dedi.

17 ARACA BEDEL

Otokoç Otomotiv Araç Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, her bir paylaşılan Zipcar aracının trafikten 17 aracı çektiğinin altını çizerek, “Bu istatistik çevre kirliliğinin ve trafik sıkışıklığının azaltılması yolunda önemli bir gelişim olacağına ve Türkiye özelinde ailelerin birden fazla araç sahibi olma ihtiyacının daha kolay çözüme kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu. Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili ise şunları söyledi: “Faaliyet gösterdiğimiz diğer pek çok büyük şehir gibi İstanbul da ulaşım altyapısı ve trafik sıkışıklığının çevresel etkileri konusunda artan ölçüde baskı altında. Bu girişimle İstanbullulara alternatif bir ulaşım çözümü sunuyor olmaktan ve şehir trafiğini azaltma yönündeki çalışmalara bir katkı vermekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz