Otomobilde kışa hazırlık

Oto Tamir ustaları, havaların soğumasıyla birlikte araçlarda antifriz kullanılması; lastik, far ayarı, fren ve cam sileceklerinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Otomobilde kışa hazırlık

Yağışların başlamasıyla birlikte araçlarda kışlık bakım yapılmasını tavsiye eden oto tamircileri, kışlık bakım yapılmaması halinde araçta ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Kış mevsimi öncesi araç sahiplerini kışlık bakım yapmalarını tavsiye eden Oto Tamir Ustası Mustafa Tekbalık, araçlarda antifrizin çok önemli önemli olduğuna dikkat çekti.

"ANTİFRİZ DERECESİ ÖLÇÜLMELİ"

Tekbalık, "Kış yaklaşırken özellikle en başta akla antifriz akla geliyor. Aracın içerisindeki sıvının donmaması için antifriz derecesi ölçülmeli. Derece eksinin altına 15-20 hava derecesine göre korumuyorsa araçta ciddi hasar oluşabilir. Özellikle marş basarken, marş basmasa bile antifriz yoksa kışın araç zarar görebiliyor." dedi.

Kış ayı öncesi araçlar için önerilerde bulunan Tekbalık, "Kışın hazırlık olarak en başta antifriz, zamanı gelmişse periyodik yağ bakımı, kış lastikleri takılabilir. Sürüş esnasında tutuş mesafesi kış lastiği olduğunda daha iyidir. Karlı ve yağışlı havalarda kış lastiği, diğerlerine göre daha iyidir." şeklinde konuştu.

"FRENİN BOŞALMASI TRAFİKTE CİDDİ KAZALARA SEBEBİYET VEREBİLİR"

Araç sürücülerinin özellikle sürüş mesafesine dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Tekbalık, "Henüz kısa kollu dolaşıyoruz, kışa var ama havanın eksilere düştüğü zamanlarda yollarda bazen gizli buzlanma olabiliyor. Buzlanma döneminde araç sürücüleri yolda çok dikkatli gitmeli. Sürüş mesafelerini korumaları gerekiyor. Antifrizini, yağını, balatalarını özellikle kontrol etmeleri gerekiyor. Balatası bitmiş bir araç fren boşalmasına sebep oluyor. Mesela arkamdaki aracın balatası bitmiş diye freni boşalmış. Frenin boşalması trafikte ciddi kazalara sebebiyet verebilir." diye konuştu.

Kış lastiğinin önemli olduğunu söyleyen Tekbalık, "Yola çıkarken ilk olarak camlara buğu giderici spreylerden bulundurulması gerekiyor. Kış lastiği bulundurulmalı. Antifriz, yağ, balatalarına ve sürüş mesafesine dikkat edilmeli. Özellikle de sürüş mesafesine dikkat edilmeli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler