Görüş Bildir

Özel tiyatrolara destek başvurusu

Özel tiyatroların projelerine yapılacak yardımlar için başvurular başladı. Başvurular 15 Temmuz'a kadar e-devlet üzerinden yapılabilecek

Özel tiyatrolara destek başvurusu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatroları desteklemek amacıyla 2021-2022 sezonuna yönelik yardımlar için başvuruların başladığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tiyatro sanatının yaygınlaşıp sevilmesini sağlamak, yerli oyun yazarlarını teşvik etmek, oynanan oyunların kalitesini yükseltmek ve bu yolla da Türk tiyatrosunun gelişmesini desteklemek amacıyla özel tiyatroların projelerine 2021-2022 sanat sezonuna yönelik yapılacak yardımlar için başvurular başladı.

ÖZEL TİYATROLAR

E-devlet sistemi üzerinden çevrim içi olarak alınacak başvurular, 15 Temmuz 2021 tarihine kadar kabul edilecek.

Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik'te günün koşulları ve sektörden gelen talepler de göz önünde bulundurularak birtakım düzenlemeler yapıldı.

Düzenlemelerle tiyatro alanında sigortalı istihdamı bir değerlendirme ölçütü haline getirilerek sektör çalışanlarının hakları ön plana çıkarıldı. Başvuru tarihleri de öne çekilerek yardımların sanat sezonu başlamadan açıklanması amaçlandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi