Petrol umudu

Bismil Üçtepe köyünde “Petrol umudu” yaşanıyor. Vali Toprak, incelemede bulundu.

Petrol umudu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil İlçesi Üçtepe köyü yakınlarında bulunan ve Trans Atlantik Şirketi adına Viking International şirketi tarafından yürütülen petrol arama şantiye alanında incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

BİSMİL’DE BİR UMUT

Vali Toprak'a petrol arama şantiye alanındaki incelemelerinde Vali Yardımcısı Mustafa Can ve şantiye yetkilileri eşlik etti. Şantiye alanına girişte, firma yetkililerince karşılanan Vali Toprak'a, Firma mühendisleri, tarafından şu ana kadar 500 metrederinliğe kadar sondaj çalışması yapıldığı ve bu çalışmalar neticesinde alanda petrol bulunabileceği konusunda önemli emarelere rastlandığı ve sondaj çalışmalarının 2 bin 500 metrederinliğe kadar inileceğinin bilgisi veridi.

PETROL ARAMA FAALİYETİ

Vali Mustafa Toprak petrol arama faaliyetlerinin, ülke ekonomisi açısından büyük bir önem arz ettiğini bu bağlamda, yapılan sondaj çalışmalarının olumlu neticeler ile sonuçlanmasının herkesin ortak arzusu olduğunu belirterek, şantiye alanında görevli mühendis ve işçilerle bir süre sohbet edip akabinde Bismil ilçesinden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz