Pozitif ayrımcılık

Siirt AK Parti Milletvekili, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Demirkıran, iktidara geldikleri günden beri Doğu ve Güney Doğu'ya pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

Pozitif ayrımcılık

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Platformu heyeti, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile platformun Ankara’daki merkezinde bir araya geldi. Görüşmede; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sosyal ve ekonomik problemleri, bu problemlerin çözümü için yapılabilecek çalışmalar, yeni teşvik yasası ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine yapılabilecek yatırımlar ele alındı.

 

BÖLGEYE EKONOMİK UYGULAMA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Platformu Başkanı Bahattin Kaskansoy ve heyette bulunanlarla sohbet eden Demirkıran; “Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için eğitim çözülmesi gereken birinci öncelikli sorunumuzdur. Bölgede başarılı olup imkânları kısıtlı olduğu için okuyamayan öğrencilere fırsat eşitliğini sağlayacak projeler uygulamaktayız. Özellikle kız çocuklarının okullaşmada en düşük olduğu bölgelerin başında geliyoruz. Bu durumun önüne geçecek projeleri uygulamaya çalışıyoruz." dedi.

POZİTİF AYIRIMCILIK YAPILDI

Hükümet olarak iktidara geldikleri günden beri Doğu ve Güneydoğu’ya pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirten Demirkıran, "Daha önceki iktidarlar sadece kendilerine oy veren sınırlı kesimlere hizmet götürürken, bizim dönemimizde uygulanmaya başlanan KÖYDES, BELDES gibi başarılı projelerle her kesime hizmet götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. En ücra köyün bile yolunu yaptık, suyunu çektik. Bu gün köyde su olduğu için artık köylüler kanalizasyon talebiyle karşımıza çıkıyor. Eğitim ve sağlığa çok büyük yatırımlar yaptık." şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Platformu Başkanı Bahattin Kaskansoy Platform adına Demirkıran’a teşekkür ederek, çalışmalarından dolayı kendisine bir plaket verrdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz