PÜLÜMÜR BARAJI BİR MAHALLEYİ YUTACAK

Tunceli’de Munzur Vadisi’ne yapılacak barajlara karşı başlatılan kampanyalar devam ederken, Pülümür Vadisi’ne yapılacak, Tunceli’deki bir mahallenin tamamını sular altında bırakacağını söyledi.

PÜLÜMÜR BARAJI BİR MAHALLEYİ YUTACAK

Tunceli’deki bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri, bugün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda barajlara karşı basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Fatma Kalsen’in okuduğu açıklamada, hükümetin Tunceli’yi tamamen sulara gömmek için harekete geçtiği ileri sürüldü. Tuncelilerin bu baraj projelerine karşı harekete geçerek mücadele edeceklerini söyleyen Kalsen, Pülümür Barajı'nın bur mahalleyi yok edeceğini belirterek şöyle dedi:

BİR MAHALLEYİ YUTACAK

"Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında gerçekleştirilmek istenen, Pülümür Barajı ve HES Projesi Tunceli merkeze sadece 1.5 kilometre mesafeden başlayıp, Kocakoç Köyü köprüsüne kadar uzanan bölgede, merkez İnönü Mahallesini, belediye mezarlığının bir kısmını de içine alan, 900- 960 metre kodlarında, faaliyete geçirilmesi halinde, sadece o bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin ve bağlı köylerin değil, hemen hemen şehirde yaşayan herkesin yakından etkileneceği, yaşam alanlarının kısıtlanacağı, hatta büyük ölçüde ortadan kalkacağı kuşkusuzdur." Baro Başkanı Kalsen, Tunceli’de yapmayı planladıkları 8 Ocak’taki protesto mitingine de destek çağrısı yaptı. Basın açıklamasından sonra kalabalık dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz