Rekabet Kurulu'ndan ABC Deterjan'a 4,6 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu'nun ABC Deterjan'a verdiği 4,6 milyon lira ceza, şirketin yeniden satış fiyatını belirlemesiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nu ihlal ettiğini kabul etmesiyle sonuçlandı. Bu ceza, rekabetin korunması ve piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Rekabet Kurulu'ndan ABC Deterjan'a 4,6 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret AŞ’ye uzlaşma sonucu 4 milyon 635 bin 94 lira idari para cezası verilmesine karar verdi. Bu karar, şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle alındı.

Soruşturma ve Uzlaşma

ABC Deterjan'ın alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle rekabeti ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma sonuçlandı. Tarafça sunulan uzlaşma metni Kurul tarafından kabul edilerek soruşturma sonlandırıldı.

ABC Deterjan'ın İtirafı

ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret AŞ, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlediğini ve bu şekilde Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nu ihlal ettiğini kabul etti.

Ceza ve İndirim

Uzlaşma usulüyle sonuçlanan soruşturma nedeniyle ABC Deterjan'a cezada yüzde 25 indirim uygulanarak 4 milyon 635 bin 94 lira idari para cezası verildi.

ABC Deterjan'a verilen ceza, rekabetin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Rekabet Kurulu'nun aldığı bu karar, piyasalarda daha sağlıklı bir rekabet ortamının oluşturulması adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler