Görüş Bildir

Reklam geliri 6 milyara yaklaştı

2014 yılı reklam sektörünün değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda geçen yılın verilerine göre reklam yatırımları 6 milyar liraya yaklaşırken, dijital ortamda yayınlanan reklamların gazetenin payını aldığına dikkat çektiler.

Reklam geliri 6 milyara yaklaştı

Reklamcılar Derneği toplantısında paylaşılan bilgilere göre, 2014 yılında medya yatırımları dünyada yaklaşık yüzde 5,7 büyüdü. Ana sektörler bazında bir önceki yıla göre  reklam yatırımı artan sektörler Finans-Sigorta, FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri),  iletişim, otomotiv, ulaşım ve yan sanayii araçları, E-ticaret ve perakende olarak  öne çıktı.

2014 yılı televizyon reklam yatırım payı, ölçüm yapılan  televizyonlarda yüzde 80 olarak gerçekleşirken, toplam gazete reklam yatırımı bir  önceki yıla göre yüzde 2,11 azaldı.

Toplam dergi reklam yatırımı bir önceki yıla göre yüzde 1,9, toplam  açık hava reklam yatırımı yüzde 10,81, radyo yatırımı yüzde 2,76, sinema reklam  yatırımı yüzde 8 arttı.

Ayrıca toplantıda verilen bilgiye göre, 27-28 Nisan tarihlerinde bu  yıl ikincisi gerçekleşecek olan Türkiye'nin ilk medya planlama ve satın alma  odaklı etkinliği MediaSummit 2015'in detaylı programı da paylaşıldı. Etkinliğin  web sitesinde www.mediasummit.com.tr programın detayları yer alıyor.

Bu yıl 7. düzenlenecek olan "Effie Türkiye Reklam Etkinliği  Yarışması"nın son başvuru tarihi de 3 Nisan Cuma günü olarak duyuruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi