Rennes Belediyesi ile destek protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Rennes Belediye Başkanı Nathalie Appéré, Rennes Belediyesi’nin Şengal Ezidi Kampı için verdiği desteğin devamına ilişkin protokol imzaladı.

Rennes Belediyesi ile destek protokolü imzalandı

DİYARBAKIR-Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fransa’da bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediyesi ile Rennes Belediyesi arasında uzun yıllardır devam eden işbirliğinin önümüzdeki yıllarda nasıl şekillenmesi gerektiğini belirlemek için Rennes Belediye Başkanı Nathalie Appéré’i ziyaret etti. Appéré ve belediye yöneticileri tarafından karşılanan Kışanak, Appéré’ye, Paris’teki IŞİD saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlar için taziyelerini iletti. Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarını hatırlatan Kışanak, Fransız halkının yaşadığı üzüntünün boyutunu Kürt halkının yakından anladığını söyledi. Kışanak, uluslararası dayanışma çerçevesinde Ortadoğu ve dünya barışının mümkün olduğunu kaydetti.

APPÉRÉ: ÖRÜLEN DAYANIŞMAYI HAYRANLIK İZLİYORUZ

Rennes Belediyesi’nin, Şengal saldırısından sonra Diyarbakır ve çevre illere gelen Ezidîlere önceki yıl maddi destekte bulunduğunu hatırlatan Appéré ise, 23 Kasım 2015’te belediye meclisinin önümüzdeki yıl da aynı desteği devam ettirme yönünde karar aldığını ifade etti. Appéré, Ezidî, Kürt ve Arap göçmenlerin ihtiyaçları için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çabayı takdir ettiklerini söyledi. Fransa’da göçmen karşıtı siyasi grupların varlığını hatırlatan Appéré, Kürt halkının Şengal ve Kobane saldırıları sonrasında halk desteği ve STK’lar ile birlikte örülen dayanışma ağını hayranlıkla izlediklerini ve tüm dünyaya örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

PROTOKOL İMZALANDI

Ziyarette, Rennes Belediyesi’nin Fidanlık Yaşam Alanı’ndaki Şengal Ezidi Kampı için vereceği desteğin devam edeceğini taahhüt eden protokol, Kışanak ve Appéré tarafından imzalandı. Ardından, karşılıklı teknik heyetlerin gerçekleştirdiği buluşmada, “Göçmenlerin sorunları, yenilenebilir enerji tüketimi, çevre politikaları, sosyal konut üretimi” gibi konularda atılacak adımların detayları görüşüldü.

Ziyaretin ardından Kışanak ve Appéré, Ben u Sen Mahallesi’nde yapılan sağlıklaştırma projesinin destekçilerinden olan Rennes Belediyesi’nin Ben u Sen ve Kayapınar’da çektirdiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz