Restoran ve Cafelerde KDV Oranları Değişecek mi?

GİB Restoran ve cafelerin KDV oranlarına yönelik bir tebliğ taslağı yayımladı.

Restoran ve Cafelerde KDV Oranları Değişecek mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı, Cafe, restoran ve benzeri işletmelere yönelik yeni KDV düzenlemesine yönelik taslağı yayımladı.Restoran ve Cafelerde KDV Oranları Değişecek mi? Bugünün en sık aranan sorusu oldu. İşte detaylar.

Restoran ve Cafelerde KDV Oranları Değişecek mi?

GİB resmi web sitesi üzerinden yayımlanan Katma Değer Vergisi oranlarına ilişkin tebliğde; 
26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliğine yeni paragraflar eklendiği duyuruldu. Taslağa göre, lokantalar ve kafeler satışa sunduğu yiyecek ve içecekte  Katma Değer Vergisi’ni yüzde 10 olarak hesaplayarak satışını gerçekleştirecek.

GİB web sitesinde yayımlanan ve sosyal medya hesaplarından da duyurulan taslağa göre lokanta, kafe gibi işletmeler kendileri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler ile dışarıdan alınarak mekanlarında sattıkları ürünler için Katma Değer Vergisi’ni yüzde 10 üzerinden hesaplayacak.

Ayrıca bu işletmelerin siparişle adrese teslim, gel-al gibi uygulamalarla gerçekleştirdikleri tüm satışlarda da aynı KDV üzerinden hesaplama yapılacak.
Öte yandan, yiyecek ve içecek ruhsatı olmadığı halde müşterilerine servis yapılabilen alanlarda bu hizmetleri sunan işletmelerin yaptıkları satışlar da bu çerçevede değerlendirilecek. Söz konusu tebliğ taslak aşamasında. Henüz uygulamaya alınmadı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz