Görüş Bildir

Rogers: Finansal kriz orman yangını gibi

Dünyada 'Emtia Gurusu' olarak tanınan yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers, ''Finansal kriz orman yangını gibidir. Sonrasında oluşacak orman daha güçlü olur, daha hızlı gelişir'' değerlendirmesinde bulundu.

Rogers: Finansal kriz orman yangını gibi

Avrupa'da derinleşen krizin yansımalarını yorumlayan yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers, ''Sistemin çalışma şekline göre, eğer insanlar kaybediyorsa, bırakırsınız kaybederler. Daha sonra gelirsiniz ve herşeyi yeniden düzenlersiniz. İşin ehli insanlar devreye girer, yeni düzenlemeler yaparlar ve sağlam bir temelden yeniden başlarsınız. Bu binlerce yıldır bu şekilde süre gelmiş bir durum'' dedi.

Kişisel blogundan Avrupa'daki borç krizinin, Yunanistan'dan sonra, İspanya, Portekiz ve İtalya gibi çevre ülkeleri de etkilemeye başlamasının sonrasında, krizin etkilerini azaltmak için oluşturulan Avrupa Birliği kurtarma paketlerini sıkça ağır bir şekilde eleştiren Rogers, kişisel blogunda, ''Finansal kriz orman yangını gibidir. Eğer ormanda yangın varsa, bu çok fenadır. Öte yandan, yangın ormanı kaplayan çalıları temizler. Yangın sonrasında oluşacak orman daha güçlü olur, daha hızlı gelişir'' dedi.

Avrupa'da iflasın eşiğinde olan ülkelere daha fazla yardım edilmemesini isteyen Rogers, ''Fınansal krizlerde ve iflaslarda da durum böyledir. Her şeye yeniden başlarsınız ve her şey daha iyi olur'' yorumunda bulundu.

Rogers daha önce, ''Yeni Euro, X, Y ve Z ülkelerinin ardı ardına Euro Bölgesi'nden ayrılmasıyla oluşacak. Almanya, Fransa, Finlandiya, Hollanda gibi geride kalan ülkeler güçlü ülkeler olacak'' tahmininde bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi