Görüş Bildir

Sahte bal reklamları durdu, arıcılar coştu

Televizyonlarda yayınlanan sahte bal reklamlarının durdurulmasından sonra arıcılar, gerçek bal satışlarında artma olduğunu söyledi.

Sahte bal reklamları durdu, arıcılar coştu
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, televizyonlarda bal reklamlarının durdurulmasının arıcılara olumlu yansıdığını söyledi. Bal reklamlarının yasaklanmasıyla ilgili çalışmasından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye teşekkür eden Necati Aydın, "Bal reklamının yasaklanmasıyla artık tüketici yanılmayacak. Bu hem tüketicinin menfaatine, hem de üretimin menfaatine oldu. Üreticiden balı alıp paketleyen büyük firmalar çok mağdur oldu. O reklamlar yüzünden satışları yüzde 50’ye inerek yarı yarıya azalmıştı. Bu firmalar vergi ödüyor, sigortalı işçi çalıştırıyor. Tüketici ve ülke arıcılığı adına Bakanımız Nurettin Canikli’ye teşekkür ediyorum. İnşallah böyle reklamları bir daha televizyonda görmeyeceğiz" dedi.
Türkiye'de üretilen yaklaşık 94 bin ton balın 3 bin tonunun ihraç edildiğini de belirten Aydın, bal reklamlarının durmasıyla iç tüketimin yanı sıra ihracatta da artış olmasını beklediklerini kaydetti. Suudi Arabistan'dan sonra ABD'ye de bal ihraç etmek için görüşmeler yapıldığını vurgulayan Necati Aydın şunları söyledi:
"Bal reklamlarının durdurulması arıcılarımızı memnun etti. Bunun fiyatlara 2 TL yansımasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda ihracatın daha çok artmasını bekliyoruz. Reklamlar durduktan sonra yaptığımız araştırmada arıcılarımız bal satışlarında iyileşme olduğunu söylüyorlar. Bunun sonucu hemen yansımaz ama mutlaka yansıyacaktır. Satışlarda şu anda artış var."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi