Sayıları 857 bine ulaştı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2021'de yaptığımız kanun değişikliğinden önce tüm Türkiye'de mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfa sayısı 159 bin, bugün itibarıyla 857 bine ulaştı." dedi.

Sayıları 857 bine ulaştı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kayseri programı kapsamında gerçekleştirilen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda kentte görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.? 

Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'deki çırak ve kalfa sayısının 857 bine ulaştığını söyledi.

ÇIRAK VE KALFA SAYISI

Konuşmasında mesleki eğitim konusuna da değinen Özer, "AR-GE merkezlerinin üretim kapasitesi arttı. Akademik olarak başarılı öğrenciler orayı tercih etmeye başladı. Mesleki eğitim merkezi; çıraklık, kalfalık ve ustalığın olduğu konvansiyonel, geleneksel bizdeki ahilik kültürünün olduğu eğitim sistemi." diye konuştu.

Özer, mesleki eğitim merkezlerinin Almanya'daki dual mesleki eğitimin Türkiye'deki karşılığı olduğunu söyleyerek "Çünkü iki ortam kullanılıyor: Biri okul, biri iş yeri. Haftada bir gün okula gidiyor öğrenci, geriye kalan tüm günlerde işletmede beceri eğitimi alıyor. Bizim 2021'de yaptığımız kanun değişikliğinden önce tüm Türkiye'de, mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfa sayısı 159 bin, bugün itibarıyla 857 bine ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, yıl sonu hedefimiz bir milyon çırak ve kalfa." bilgisini paylaştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz