SGK’dan emeklilere yardım kapısı açıldı! 2024 yardım müjdesiyle 8 bin 240 TL hesaplarda yerini alacak

SGK, belgeleriyle birlikte başvuru yapıp şartları sağlayan vatandaşlara aylık 8 bin 240 TL ödeme yapıyor.

SGK’dan emeklilere yardım kapısı açıldı! 2024 yardım müjdesiyle 8 bin 240 TL hesaplarda yerini alacak

SGK, çok sayıda vatandaşa 8 bin 240 TL’ye varan yardım yapacak! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı yeni bir açıklama ile sigortalı vatandaşlara maddi destek sunacağını kaydetti. Bu kapsamda belirli şartları sağlayan sigortalılara, aylık 8 bin 240 TL’ye kadar destek verileceği vurgulandı. Peki bu yardımdan kimler faydalanabilecek? Kimler SGK desteğinden faydalanabilir? SGK 8 bin 240 TL destek ne zaman hesaplara yatar? İşte tüm merak edilenler…

SGK, belirli şartları sağlayan vatandaşlar için kesenin ağzını açtı. Maddi destek programı başlatan kurum iş kazası, sürekli iş göremezlik raporu, meslek hastalığı veya malullük raporu olan vatandaşlara 8 bin 240 TL’ye varan destek ödemesi yapıyor. Bu destek ödemesine başvurular ise SGK üzerinden gerçekleştiriliyor. İş kazası, iş göremezlik, meslek hastalığı ya da malüllüğünü belirten raporla SGK’ya gidebilecek olan bu vatandaşlar, raporlarını ibraz ederek başvurularını tamamlayabiliyor. 

SGK cenaze yardımı da yapıyor! 

Öte yandan SGK, özel bir yardım programı daha sunuyor. Program kapsamında sigortalı vatandaşların yakınlarına destek olan SGK, cenaze yardımı da yapıyor. Program dahilinde hayatını kaybeden sigortalının eşine, cenaze yardımı da ödeniyor. Eşin olmaması durumunda ise bu yardım önce çocuklara, çocukların olmaması durumunda da anne ve annenin de olmaması durumunda babaya veriliyor. Anne ya da babası da olmayanların cenaze yardımı ise varsa kardeşlere veriliyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz