Görüş Bildir

Silvan'ı dolu vurdu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı köylerinde etkili olan dolu yağışı tarım arazileri, ev, bağ ve bahçeleri vurdu.

Silvan'ı dolu vurdu

İlçeye bağlı Boyunlu, Ormandışı, Babakaya ve Altınkum köyünde etkili olan dolu yağışı tarım arazileri, ev, bağ ve bahçelerde büyük oranda zarara neden oldu. Yaklaşık 5 bin dekar arazi, ev ile bağ ve bahçelerin doludan zarar gördüğü Boyunlu, Ormandışı, Babakay ve Altınkum köylerinde inceleme yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmaları yaptı. Boyunlu köyü muhtarı Mehmet Eşref Güzeç, "Dün köyümüz ve çevre köylerinde şiddetli Yağan dolu nedeniyle bağ ve bahçelerimiz çok büyük zarara uğradı. Hepimiz perişan olduk. Burası dağ köyü olduğu için geçim kaynağımız bağ ve bahçelerden sağlanmaktadır. Yetkililerden zarar ziyanlarımızın karşılanmasını istiyoruz" dedi.

DOLU ZARARA UĞRATTI

Ormandışı köyü sakinlerinden Mahir Nibak, köylerinde etkili olan dolu nedeniyle 2 bin dönümlük buğdayın zarar gördüğünü söyledi. Nibak, "Zararlarımızın giderilmesi için ilgili yerlere dilekçe ile başvuru yaptık. Bugün zarar ziyan tespiti edilmesi için bu bölgede incelemeler başlatıldı. Tespitten sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na zararımızın karşılanması için başvuru yapacağız. Umarım yetkililer bu zararımızı karşılar" şeklinde konuştu.

Dolu nedeniyle evinin zarar gördüğünü söyleyen Benevş Aslan ise birçok eşyasının kullanılmaz hale geldiğini dile getirdi. Aslan, "Şiddetli Yağan dolu nedeniyle evimizin damından içeriye sular girdi. Evimiz su altında kaldı. Evde bulunan bir çok eşya kullanılamaz duruma geldi" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi