Son Dakika! Fitch Türkiye’nin kredi notunu pozitife çıkardı

Amerikan merkezli derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye raporu yayınlandı. Fitch raporuna göre Türkiye’nin negatif olan kredi notu pozitife yükseltildi.

Son Dakika! Fitch Türkiye’nin kredi notunu pozitife çıkardı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.

Geçen yıl Haziran ayından beri yürütülen ekonomi politikalarının güveni artırdığını belirten Fitch, Enflasyon beklentilerinde de hafifleme ve risklerin azaldığını belirtti.

FİTCH RAPORUNDAN

Kredi notunda yükseltme, makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki pivottan bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığını yansıtıyor.

Temel senaryomuz, Mart ayındaki yerel seçimlerin sonucunun politika değişikliğine yol açmayacağını varsayıyor.

Enflasyon beklentileri hafifledi ve dış likidite riskleri azaldı; bu durum, daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığının yansımasıdır.

Pozitif görünüm, Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyonda önemli bir düşüş ve düşük cari işlemler açıkları nedeniyle dış kırılganlıklarda azalmanın devam etmesiyle tutarlı olması gerektiği yönündeki beklentisini yansıtıyora

Kaynak: Anadolu Ajansı

Çok Okunan Haberler