Sorunları dinledi

Türkiye Kamu-sen'e bağlı Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut Mardin'e geldi. Sendika çalışmalarını yerinde incelemek için Mardin'e gelen Karadavut, üyelerinin sorun ve önerilerini dinledi.

Sorunları dinledi

Mardin Polis evinde sendika üyeleri ile bir araya gelen Karadavut, Türkiye Kamu Sen'in 2012 toplu sözleşme taleplerini anlattı. 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 10+10 artış ve taban aylıklarına ayrıca 100 TL zam istediklerini kaydeden Karadavut, 2013 yılı içinde aynı şartları istediklerini söyledi.

ÇALIŞANLARIN SORUNLARI

Karadavut, "2012 yılının Ocak ayında memur maaşlarına artış yapılmaması nedeniyle tüm kamu görevlilerine, geciken süre ile orantılı olarak gecikme faizi ödenmelidir. Tüm kamu görevlilerinin ve

emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere taban aylığa yansıyacak şekilde aylık net 100 TL zam yapılmalıdır. Bu artışa ek olarak tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine 2012 yılı için birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10'ar (10+10) maaş artışı yapılmalıdır. Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine ve emeklilere brüt asgari ücret tutarında 886,5 TL Bayram İkramiyesi ödenmelidir. Web sayfamızda isteklerimizin tamamı mevcuttur. Üyelerimizin taleplerini ilave etmek istediklerini ve önerilerini de bekliyoruz" dedi.

ÇARPIKLIKLARI AKTARILDI

Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyerek, "Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 13 yıldır açılmayan müdürlük sınavlarını açtırmamız, yaptığımız en önemli çalışmalardandır" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer de Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut'a teşekkür ederek, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz