Su borçlarına yapılandırma!

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanı Turan Polat, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki su borçlarının 36 aya kadar taksitlendirilmesine imkan tanıyan yasanın önemli bir fırsat olduğunu belirterek, borçları bulunan yurttaşları yasadan yararlanmaya çağırdı.

Su borçlarına yapılandırma!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanı Turan Polat, 19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ve su borçlarının yeniden yapılandırılmasını da içeren “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hakkında açıklama yaptı. Polat, yasa kapsamında DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı bulunan ve borçlarını zamanında ödemeyen abonelerin birikmiş borçlarını 6, 9, 12 ve 18 ay taksitlerle 36 aya kadar taksitlendirebileceklerini söyledi. Söz konusu yasayla 30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçların yeniden yapılandırılabileceğini belirten Polat, yasadan yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar DİSKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı’na başvuru yapmalarının gerekli olduğunu söyledi.

‘Su aboneleri için bir fırsat’

Polat, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı bulunan abonelerin bir bölümünün ödemelerini zamanında ve sağlıklı yapamadığına dikkat çekerek,“6736 Sayılı Yasa yıllar boyunca borçlarını ödememiş, ödeyememiş abonelerimiz için önemli bir fırsattır. Yıllık Üretici Fiyat Endeksi oranları üzerinden yapılacak taksitlendirme sonucunda ana borca yakın bir borcu taksitlendirme fırsatından da yararlanarak ödeyebileceklerdir. Müracaat etmeyip yasadan yararlanmayan abonelerimize daha sonra herhangi kolaylık sağlanmayacaktır.” dedi.

‘Para yurttaşın cebinde kalacak’

Bir abone üzerinden örnek veren Polat, “Örneğin 2006 yılının ağustos ayında 2 bin 556 TL ana borcu olan yurttaşımızın faturasına 2 bin 071 lira gecikme faizi uygulandı. Yapılandırmayı yapmazsa gecikme faizi ile birlikte bu yurttaşımız 4 bin 627 TL ödeme yapmak zorunda kalacak. Yapılandırma yapması halinde ise 2 bin 556 TL anaparayla birlikte Yıllık Üretici Fiyat Endeksi oranlarıyla hesaplandığında 613 lira gecikme zammı ödeyecek. Böylece 3 bin 169 TL’yi, üstelik 18 ay taksitlendirme suretiyle ödeyebilecek. Yurttaşımızın yapılandırma ile birlikte kazancı 1458 TL olacak. Böylece para yurttaşımızın cebinde kalmış olacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz