Su depoları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, su kalitesini korumak amacıyla başlattığı kırsal mahallelerde yer alan su depolarının bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 1 milyon 464 bin lira sözleşme bedeli olan projeyle Silvan ilçesinde 104 kırsal mahallenin su deposunu yeniliyor.

Su depoları yenileniyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kocaköy ve Hazro ilçesine bağlı 60 içme suyu deposunun bakım ve onarım çalışmasının ardından Silvan ilçesinde kırsal mahallelerde "Silvan İlçesine Bağlı Mahallelerdeki Su Depoları ve Terfi Binalarının Bakım-Onarımı ile İnşaatı Yapımı İşi" kapsamında 104 içme suyu deposu ve terfi hattında çalışmalara başladı.

SU DEPOLARI YENİLENİYOR

Çalışmalarda şimdiye kadar farklı kapasitelerde 29 gömme ve ayaklı deponun bakım ve onarım işi tamamlandı. Çalışmaların temmuz ayının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Bakım, onarım çalışmaları kapsamında içme suyu depolarında iç yalıtım, dış yalıtım, boya, sıva, kapı pencerelerin yapımı, çevre güvenlik çiti, manevra odalarının boyanması çalışmaları yürütülüyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı yatırım programında yer alan ilçe merkezlerine bağlı kırsal mahallelerdeki bakım onarım çalışmaları nisan ayında Dicle ve Çınar ilçesinde de eş zamanlı olarak başlayacak. Ardından Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Lice ve Bismil ilçesinde devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz