Görüş Bildir

TARIM DESTEĞİ DİREK ÇİFTÇİYE

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda almış oldukları karar ile tarımda destekleri artık sadece üreticiye vereceklerini söyledi.

TARIM DESTEĞİ DİREK ÇİFTÇİYE

Çağlayan, Mersin'de Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB)'nin düzenlediği 'Turunçgil Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, çeşitli yerlerde yapmış olduğu görüşmelerde desteklemeler konusunda üreticilerin 'Sayın Bakanım bu parayı sadece ihracatçılara veriyorsunuz bize bir işe yaramıyor'; ihracatçıların ise 'ben zamanında alamıyorum' şeklinde serzenişleri ile karşılaştıklarını hatırlattı.

TARIMSAL DESTEKLEMELER

"Bunun için kökten çözüm buluyoruz" diyen Çağlayan, şunları söyledi: "Bu işin çözümü bundan sonra, biz şu andan sonra Ekonomik Koordinasyon Kurulu'ndan almış olduğumuz kararla, artık bu konuda sadece tarımsal ürünlere Ekonomi Bakanlığı olarak destek vereceğiz. Bundan sonra yaş meyve ve sebze konusunda destekleri, yapmış olduğumuz anlaşma ve devam eden çalışmalar çerçevesinde, onların bakanlığı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı direkt üreticiye verecek. Artık sistemi bu şekilde kuruyoruz. Başka yolu yok."

DİREK ÇİFTÇİYE YAPILACAK

Kendisinin de fikrinin desteğin üreticiye verilmesi yönünde olduğunu belirten Çağlayan, "Benim fikrimi soruyorsanız, benim bu konuda desteğin (ihracatçının başımın üzerinde yeri var, nasıl olsa kendini toparlar) üreticiye verilmesi yönünde. Ben de kararımı böyle ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

HASAD SÜRESİNNİ KISALIĞI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ise turunçgil sektöründe en önemli sorunlardan birinin hasat süresinin kısalığı olduğuna işaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi