Tekstilcilerden Vali Toprak'a Ziyaret

Diyarbakır Tekstilciler Oda Başkanı İhsan Ogurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Tekstilcilerden Vali Toprak'a Ziyaret

Ogurlu ve beraberindekiler Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Oğurlu, Diyarbakır'da SODES projeleri sayesinde işi bilen elemanların yetiştirildiğini söyledi.

TEKSTİL KENTİ

Diyarbakır'da 'tekstil kent' oluşturmak istediklerini, başka şehirlerden gelerek, kentte iş kurmak isteyen kurumların bulunduğunu ancak, yer sorunu yüzünden verimli olamadıklarını belirten Ogurlu, "Bize altyapısı olan bir alan tahsis edilse, üretim için tesisler yapacağız. Sayın valim daha önce olduğu gibi yine desteklerinizi bekliyoruz ve teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Toprak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

İSTİHDAM YARATMAK

"Vatandaşlarımızın kendi ayaklarının üzerlerinde durması ve meslek sahibi olması bizim için çok önemlidir. SODES projesi kapsamında tekstil kurslarını artırıp istihdam garantili kurslara ağırlık vereceğiz. Ayrıca tekstil kent içinde ilk olarak bir fizibilite çalışması hazırlanmalıdır. Tekstil kent yapımı için altyapı olarak uygun ve şehir merkezine çok uzak olmayan bir alan için de incelemelerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler