Tesis kesintisiz

Bağlar Belediyesinin hizmete açtığı Asfalt Tesisi kısıtlamaya rağmen üretime devam ediyor

Tesis kesintisiz

Bağlar Belediyesi'nin geçen yıl hizmete açtığı Asfalt Plenti ve Taş Kırma Eleme Tesisi çalışmalarına devam ediyor.

Bazalt taşından mamul sıcak asfaltın yanı sıra yol yapım malzemelerinin üretimi ile de dikkati çeken tesiste hafta sonu kısıtlamasında da çalışmaların sürdüğü dile getirildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Karacadağ Bölgesinde bulunan Asfalt Plenti ve Taş Kırma Eleme Tesisinde incelemelerde bulundu.

Beyoğlu, "Karacadağ Madeni olarak bilinen siyah bazalt taşı değerlendirilerek sıcak asfaltın yanı sıra mucur başta olmak üzere yol yapımında kullanılan alt ve üst yapı malzemeleri ürettik. Buradan çıkarılan malzeme ile bir buçuk yılda kırsal yerleşim yerlerine 150 kilometre yeni yol hizmeti kazandırdık." dedi.

"Hafta sonunda da üretim devam ediyor"

Tesiste incelemelerde bulunan Beyoğlu, çalışanlarla görüşerek üretim hakkında bilgi aldı.

Bir süre tesiste incelemelerde bulunan Beyoğlu, asfalt serim sezonunun kış mevsimi koşullarından dolayı sona erdiğini ancak yol yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Beyoğlu, "Asfaltını ve yol yapım malzemelerini kendisi üretip bu anlamda kendi kendine yeten belediye haline geldik. Bundan ötürü çok mutluyuz. Hizmetleri aksatmamak üzere bu tesisimiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan hafta sonunda da üretime devam ediyor. Kırsal yerleşim yerlerimize ciddi hizmetler kazandırdık. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz