Görüş Bildir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 10 yılda dünyanın toplam geliri 33 kat, tarım ve hayvancılık ürünlerinin ise fiyatlarının yüzde 175 arttığını söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Hisarcıklıoğlu, Aksaray Belediyesi ve Ticaret Borsasının ortak projesi olan Tarım Ticaret Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Aksaray'ın çok önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade etti.

Aksaray'ın İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmasından dolayı su sorunu yaşadığını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Aksaray tarımının en önemli sıkıntısı, su sıkıntısı. Bunu yetkililere de ilettim. Nasıl Konya'ya Göksu'yu getirdiysek, Kızılırmak'tan suyu da Aksaray'a getirmeliyiz. Bunun hep birlikte takipçisi olacağız. Amacımız tarımı geliştirmek" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta dünyanın ilk 7 ülkesinden birisi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Son 10 yılda dünyanın gelirleri 33 kat, tarım ve hayvancılık ürünlerinin ise fiyatları yüzde 175 artmıştır. Yani dünyanın zenginleşmesi yüzde 33, tarım ve hayvancılık ürünü olan gıda ürünlerinin fiyatları 175 artmış. Bunun iki nedeni var. Birincisi dünyanın nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor. İkincisi, özellikle Güneydoğu ve Uzakdoğu Asya'da son 10 yılda 500 milyon kişi köyden kente göç etti. Yani az gelirliden orta gelirli gruba geçti. Onun için bütün dünyada gıda fiyatları arttı."

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da tarım ticaret merkezi projesinin belediye ve ticaret borsasının ortak projesi olduğunu belirterek, "Böyle bir eserin Aksaray'a kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Aksaray, tarım ve ticaretteki potansiyeli ile bölgenin parlayan yıldızı olmaya adaydır" dedi.

Törenin ardından Hisarcıklıoğlu, bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı. Hisarcıklıoğlu, burada iş adamların katıldığı "Aksaray'ın Yükselen Değerleri" programında ödül verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi